Overblijf en Opvang

Het Kindereetcafé (overblijven op school)

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, kan er gebruik worden gemaakt van de overblijf bij het Kindereetcafé (in de school op de eerste verdieping in onze centrale hal). Simone Luijsterburg staat op deze schooldagen, samen met een team vrijwilligers, klaar om uw kind(eren) de begeleiden tijdens de lunch. Na de lunch, gaan zij samen ontspannen en/of spelen. Als het goed weer is, gaan de kinderen lekker naar buiten. De overblijf kost 2,50 euro per keer. U kunt tot 09:00 uur 's morgens aanmelden. U kunt uw kind(eren) aanmelden bij Simone door te mailen naar simoneluijsterburg@gmail.com of  een berichtje te sturen naar: 06 30 56 57 55.

Gro-up (voorheen COKD) de Bever en Kinderlandshoek (buitenschoolse opvang)

Gro-up verzorgt de buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen van 4 tot 13 jaar. Op maandag, dinsdag en donderdag is de BSO op De Bever en op woensdag en vrijdag vindt dit plaats bij BSO Ratjetoe.
Wij werken met een uitgebreid activiteitenprogramma welke u terug kunt vinden in onze Flexapp.
Openingstijden: voorschool vanaf 7:00 en naschool tot 18:30 uur. Tijdens vakanties en studiedagen zijn wij de gehele dag open. Voor meer informatie: 06- 82 29 86 96.

De SDK Groenland (buitenschoolse opvang)

Alles onder één dak; Groenland in de Dordrechtse wijk Oudelandshoek is een fijne en uitdagende plek voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, met veel groen en ruimte. Een kinderopvang met betrokken en liefdevolle pedagogisch medewerkers met jaren ervaring en veel aandacht voor de kinderen.

Iedere dag vanaf zeven uur, totdat de school begint, is er voorschoolse opvang. Kinderen beginnen de dag met bijvoorbeeld een spelletje, lezen, tekenen, knutselen of een gezellig praatje met onze pedagogisch medewerkers. Wij zorgen ervoor dat kinderen op tijd op school zijn. Op sommige locaties is het ook mogelijk om tussen de middag over te blijven. Voor kinderen is dit pauze en dus vrije tijd. We eten gezellig met elkaar aan tafel onder begeleiding van vertrouwde medewerkers. Natuurlijk zorgen wij voor eten en drinken. Na het eten is er nog ruimte om (buiten) te spelen. ‘s Middags halen wij de kinderen weer uit school en krijgen zij drinken, vers fruit en een groente snack. Jouw kind vindt bij onze pedagogisch medewerkers een luisterend oor voor zijn of haar belevenissen van de dag en kan naar hartenlust spelen met vriend(innet)jes.

We werken met ons eigen ontwikkelde programma ‘BSO in Bloei’. Aan de hand van wisselende thema’s organiseren we iedere dag uitdagende activiteiten en workshops. Rappen met een echte rapper, dieren verzorgen op de boerderij of als een echte bakker de keuken in. Volop uitproberen en ontdekken waar jouwtalenten en interesses liggen. Kinderen denken mee en organiseren ook zelf activiteiten. Het is tenslotte hún BSO. We werken met thema’s en verschillende spelgebieden voor een zo rijk mogelijk aanbod.

Tijdens de schoolvakanties zijn kinderen de hele dag welkom bij onze vakantieopvang. We organiseren dan nóg meer verschillende activiteiten, workshops en we maken super toffe uitstapjes. Zo brengen we bezoekjes aan bijvoorbeeld de zorgboerderij, gaan we swingen bij Big Rivers, trekken we de natuur in, bekijken we reptielen van dichtbij of bezoeken we de chocolaterie om te leren waar chocolade vandaan komt. Het is tenslotte vakantie!

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons kantoorteam.
Telefoonnummer: 078-6226199
Email: kantoor@sdk-kinderopvang.nl